Amestecul de condimente chimichurri este o versiune deshidratată a clasicului sos argentinian, folosit adesea ca marinadă, sos pentru friptură sau condiment pentru diferite preparate. Acest mix include ierburile și condimentele principale care dau chimichurri-ului aroma sa distinctivă și picantă, dar sub formă uscată, permițând conservarea îndelungată și flexibilitatea în preparare.
Mod de utilizare
Pentru a transforma amestecul uscat într-un sos chimichurri, de obicei se recomandă:
Hidratarea mixului prin amestecarea sa cu oțet de vin roșu sau alb și ulei de măsline. Acestea vor extrage aromele și vor oferi acea textură de sos specific chimichurri-ului tradițional.
Proporții sugerate: 2-3 linguri de mix uscat la 50ml de oțet și 100ml de ulei de măsline. Se poate ajusta dupa gust. E recomandat să se lase amestecul hidratat să stea cel puțin 15-30 de minute pentru ca aromele să se intensifice.
Amestecul de chimichurri este extrem de versatil:
- Marinadă pentru carne de vită, pui sau pește.
- Sos de servire pentru fripturi, legume la grătar sau pâine.
- Condiment pentru salate sau preparate cu legume.
Ingrediente: oregano (Turcia), busuioc (Egipt), patrunjel (Ungaria), cimbru (Polonia), sare (Pakistan), piper negru (Brazilia), cimbrisor (Polonia), boia afumata (Spania), usturoi granulat (China), fulgi de ardei dulce (China)
Reviews
There are no reviews yet.