XStore theme

No products in the cart.

  • Amestec de condimente Tikka masala Jamila
  • Amestec de condimente Tikka masala

0763833127

contact@jamilashop.ro

Amestec de condimente Tikka masala Jamila

9,99 lei TVA incl.

SKU: CDM-JAM-035 Categories:

Amestecul Tikka masala este unul originar din India si se foloseste pentru a prepara faimosul pui Tikka masala. Contine condimente foarte aromate si este usor picant. Il puteti folosi pentru carnea de pui cu os sau fara si este recomandat sa lasati carnea sa se marineze pentru cel putin 30 de minute.

Cantitate neta: 70g

În stoc

Livrare estimată:1 - 3 zile

Tikka Masala este un amestec de condimente utilizat pentru a prepara renumitul preparat indian „Chicken Tikka Masala”. Acest amestec complex combină note picante, dulci și aromate, fiind esențial pentru sosurile cremoase și aromele intense asociate cu acest preparat reprezentativ.

Origine și istorie

Originea preparatului „Tikka Masala”:

Rădăcinile amestecului de condimente tikka masala sunt legate de evoluția preparatului „Chicken Tikka Masala”.

Preparatul are o origine controversată:

Unele surse susțin că își are rădăcinile în bucătăria indiană tradițională, unde tikka (bucăți de carne marinate și gătite în tandoor) a fost completată ulterior cu un sos bogat în condimente.

Alte surse atribuie originea acestuia comunității de imigranți indieni din Marea Britanie, unde un bucătar ar fi creat sosul cremos la cererea unui client care dorea un preparat mai suculent.

Dezvoltarea amestecului:

Amestecul tikka masala a fost creat pentru a aduce aromele autentice ale bucătăriei indiene într-o formă accesibilă și practică pentru prepararea rapidă a rețetelor.

Spre deosebire de alte amestecuri, cum ar fi garam masala, tikka masala are un profil mai blând, fiind adaptat gusturilor internaționale.

„Chicken Tikka Masala” este considerat un simbol al bucătăriei anglo-indiene, fiind denumit uneori „noul preparat național” al Marii Britanii.

Amestecul tikka masala este acum folosit pe scară largă în rețete din întreaga lume.

Folosire în bucătărie

Prepararea sosurilor:

Amestecul tikka masala este folosit pentru a condimenta sosurile cremoase pe bază de:

Roșii și pastă de roșii: Oferă un gust dulce-acrișor.

Smântână sau iaurt: Adaugă cremozitate și blândețe.

Unt sau ghee: Intensifică bogăția sosului.

Marinate pentru carne:

Tikka masala este utilizat împreună cu iaurt, suc de lămâie și ulei pentru a marina carnea (pui, miel, pește sau tofu) înainte de a fi gătită.

Marinarea asigură o textură fragedă și o infuzie de arome.

Preparatele celebre:

Chicken Tikka Masala: Bucăți de pui gătite în tandoor sau grătar și apoi încorporate într-un sos bogat.

Paneer Tikka Masala: O variantă vegetariană cu brânză paneer.

Legume Tikka Masala: O adaptare modernă, în care legumele (conopidă, cartofi, năut) înlocuiesc carnea.

Alternative moderne:

Amestecul poate fi folosit pentru:

  • Paste: Ca bază pentru un sos de inspirație indiană.
  • Pizza: Toppinguri cu pui tikka masala.
  • Supe: Pentru a intensifica aromele.

Ingrediente: coriandru (Ucraina), chimion (India), usturoi (China), boia dulce (China), garam masala (Germania), ghimbir (Peru ), menta (Polonia), chili (China), turmeric (India)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Amestec de condimente Tikka masala Jamila”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate

0